Dodelom nagrada okončan SFF: Najbolji film Konačna sloboda Sebastiana Meisea

Na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu dodeljene su nagrade Srce Sarajeva.
Dodelom nagrada okončan SFF: Najbolji film Konačna sloboda Sebastiana Meisea
Foto: FoNet
Priznanja su uručena najboljim rediteljima, glumcima, kao i dugometražnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima, koji su prikazani u okviru Takmičarskog programa 27. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF).
 
Najbolji igrani film 27. Sarajevo Film Festivala je "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea. Srce Sarajeva za najboljeg reditelja dobila je Milica Tomović za film "Kelti".
 
Za najboljeg glumca na ovogodišnjem SSF proglašen je Georg Friedrich za ulogu u filmu "Konačna sloboda". Srce Sarajeva za najbolju glumicu dobio je ansambl glumica iz filma "Brdo na kojem riču lavice", a koji čine: Flaka Latifi, Era Balaj, Urate Shabani.
 
Specijalnu nagradu žirija Takmičarskog programa - dokumentarni film dobili su filmovi "Isti san" reditelja Vlada Petrija, kao i film "Looking for Horses" Stefana Pavlovića. Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film osvojio je "Pejzaži otpora" Marte Popivode. Nagrada Human Rights u okviru dokumentarnog programa otišla je u ruke Ahmeta Necdeta Cupura za djelo "Les Enfants Terribles".
 
Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je film "Letnji planovi" Alexandrua Mironescua. Posebno priznanje žirija u kategoriji kratkog filma dodijeljeno je delu "Raseljeni" Samira Karahode.
 
Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je "Sve što dolazi" Mate Ugrina. Nagrada za promovisanje rodne ravnopravnosti otišla je u ruke Norike Sefe za "Looking for Venera". Počasno Srce Sarajeva dodeljeno je reditelju Vimu Vendersu u znak priznanja za doprinos filmskoj umetnosti, saopštila je pres služba SFF-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.