"Znaci života" Marka Nikolića najbolji kratki film u Kanu

Film "Znaci života" reditelja Marka Nikolića proglašen je za najbolji kratki film na festivalu "Cannes Shorts" u Kanu.

Nikolićevo ostvarenje je podržano od strane Filmskog centra Srbije, a sniman je 2020. i 2021. godine.

"Sjajan je utisak kada neko prepozna vaš autorski rad. Na ovom filmu sam počeo da radim još pre nekoliko godina, značajno pre nego što smo na konkursu dobili sredstva od FCS, kojem se ovom prilikom zahvaljujem", rekao je Nikolić.

"Znaci života" odigravaju se u napuštenim hotelima u Srbiji. Njegovi junaci govore o emocijama prema vremenu u kojem se vodila briga o čoveku.
 
"Tada su se ljudi pomagali, brinuli jedni za druge, voleli se...uz ne malu dozu prelepe i surove realnosti. To doba jeste prošlo, ali ne smemo da ga zaboravimo, jer moramo da se ugledamo na nešto kada ovaj svet poželimo da vratimo ljudima. Izuzetno sam srećan ovim uspehom filma na Cannes Shorts i jedva čekam premijeru pred domaćom publikom, za koju se nadam da će biti na BelDocs festivalu", istakao je reditelj.
  • Jasmina

    10.01.2022 09:43
    Bravoooo I čestitam!!!!!!
  • NN

    09.01.2022 18:28
    Svaka čast! Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.