Skuplje ulaznice za italijanske muzeje zbog klimatskih aktivista

Italija preduzima bezbednosne mere u cilju zaštite umetničkih dela u svojim muzejima protiv akcija klimatskih aktivista, pa će poskupeti ulaznice kako bi se pokrili dodatni troškovi.
Skuplje ulaznice za italijanske muzeje zbog klimatskih aktivista
Foto: Pixabay
"Besmisleno i neosnovano nasilje, koje je usmereno protiv slika, instalacija i dela u našim muzejima i galerijama, tera nas na hitno delovanje, počev od postavljanja zaštitnog stakla", najavio je ministar kulture Italije Ðenaro Sanđuliano.
U julu su se aktivisti u Firenci zalepili za sliku Sandra Botičelija "Proleće" iz 15. veka, a nedugo potom i za skulpturu Umberta Bočonija.
U petak su aktivisti posuli u Milanu osam kilograma brašna na delo Endija Vorhola "BMW M1" iz 1979. godine u vrednosti od 10 miliona evra.
 
Deo troškova za povećane zaštitne mere, prema ministru, opteretiće kasu ministarstva i celu naciju.
 
Detalje nije želeo da navede izuzev povećanja cena ulaznica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.