Kinezi kupili akcije aplikacije za upoznavanje homoseksualaca

Kineska kompanija "Beiđing Kunlun Tek" kupila je kontrolni paket akcija u najvećoj aplikaciji za upoznavanje homoseksualaca Grindr, za 93 miliona dolara.

"Bejđing Kunlun Tek", kompanija koja se bavi proizvodnjom onlajn igara, saopštila je u dokumentu podnetom berzi u Šenženu da kupuje 60 odsto akcija te aplikacije.

Aplikacija Grindr, napravljena za operativne sisteme Andorit i iOS, počela je ubrzano da se širi od 2009. godine i sada se koristi u 196 zemalja. Preostale akcije te kompanije, sa sedištem u Los Anđelesu, ostaće u vlasništvu osnivača i izvršnog direktora Džoela Simkaja i zaposlenih.

"Za skoro sedam godina, Grindr je sam finansirao svoj razvoj i za to vreme smo izgradili najveću mrežu za homoseksualce širom sveta", napisao je danas Simkaj na svom blogu.

Aplikacija Grindr ima dva miliona posetilaca dnevno, a koristi se za spajanje ljudi na osnovu fotografija i lokacije.

Pekinška kompanija nije navela da li planira da predstavi aplikaciju u Kini, gde homoseksualci tvrde da su i dalje izloženi diskriminaciji.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).