VIDEO: Pametni prtljag prati vas svuda

Na putovanjima često ne znamo šta ćemo sa silnim prtljagom, a tom problemu bi mogao doći kraj zahvaljujući "pametnom" koferu.
Kofer koji je dizajnirala izraelska kompanija "NUA Robotiks", opremljen je senzorskom kamerom i blutut tehnologijom, a zahvaljujući smartfon aplikaciji ovaj kofer prati putnike gde god krenu.
 
Novi izum, koji je još uvek u fazi prototipa, ima sposobnost detektovanja blizine korisnika i izbegavanja prepreka na putu. Njegova brzina trenutno je ograničena na 5 kilometara na čas, ali će se u budućnosti kretati znatno brže, tvrdi suosnivač "NUA Robotiks-a" Aleksa Libman.
 
 
U kofer će biti ugrađena i baterija na punjenje koja će trajati između 60 i 90 minuta i koja će u kasnijim fazama razvoja proizvoda moći da se skine i ponovo vrati na mesto. Trenutno se puni priključivanjem na električnu mrežu. Proizvod se takođe može koristiti za punjenje raznih električnih uređaja putem USB priključka.
 
Pametni prtljag opremljen je i specijalnim alarmom koji sprečava krađu, kao i sistemom za slanje podataka na smartfon u realnom vremenu, poput njegove težine i lokacije. Na tržištu bi trebalo da se nađe do kraja godine.
 
Autor: Telegraph

Teme

KOFER

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).