"Lolipop" postao najpopularnija verzija Androida

"Lolipop" je zvanično postao najpopularnija verzija operativnog sistema Android, a za to mu je bilo potrebno svega godinu i po dana.
Kompanija Gugl objavila je podatke koji pokazuju da je "Lolipop" sada najviše korišćena verzija Androida te da zauzima 36,1 odsto tržišta, čime je nadmašio najvećeg rivala "KitKat-a", koji je ostvario 34,3 odsto. Radi o se o značajnom uspehu koji pokazuje da većina korisnika Androida ima moderan pristup mobilnoj platformi.
 
"Lolipop" je preuzeo vođstvo nakon 16 procenata dostupnosti na tržištu i pet meseci nakon dolaska operativnog sistema "Maršmelou". Vlasnici smartfona su dugo čekali nadogradnju ili se jednostavno nisu žurili pri kupovini uređaja na kojima je instaliran "Lolipop".
 
Pozitivno za Gugl je to što se udeo "Maršmeloua" gotovo udvostručio za samo mesec dana i iznosi 2,3 odsto. To nije veliki procenat, ali pokazuje da nadogradnje polako dolaze. Broj korisnika Maršmelou će se verovatno brzo povećati zahvaljujući prodaji smartfona LG G5 i Samsunga Galaxy S7.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).