Roboti će odgovarati na poruke umesto vas

Google je predstavio aplikaciju Allo koja vam između ostalog omogućuje automatsko pametno odgovaranje na poruke.

Na svojoj Google I/O 2016 konferenciji za developere, Google je predstavio nove mobilne aplikacije Allo i Duo koje bi trebalo da  unaprijede, olakšaju, automatizuju i ubrzaju komunikaciju, odnosno sistem poruka i video poziva.

Za Allo kažu da je to aplikacija za pametne poruke koja olakšava konverzacije i čini ih izražajnijim. Ona se temelji na broju telefona, što znači da vam omogućuje stupanje u kontakt s bilo kim iz vašeg telefonskog imenika, a uz integraciju mašinskog učenja donosi pametne karakteristike koje će vam još više unaprediti krazgovore.

Allo poseduje Smart Reply karakteristiku koja omogućuje automatsko odgovaranje na poruke, a napravljena je tako da tokom vremena uči od vas, te nudi sugestije koje odgovaraju vašem stilu komunikacije, pa će na primer otkriti da li ste osoba koja koristi izraz "haha" ili "LoL", a kako vreme bude prolazilo, biće sve uspešniji u "glumljenju" vaše ličnosti.

Smart Reply takođe radi i sa slikama, pa može ponuditi sugestije koje su u korelaciji s onim što se nalazi na njima. Ako vam prijatelj recimo pošalje sliku porcije ćevapa, Allo će ponuditi odgovore poput "njam", "fino" ili "obožavam ćevape".

Aplikacija u sebi poseduje Google Asistenta, što znači da svoje poruke nećete uopšte morati da kuckate, već ćete ih diktirati, ili dopustiti digitalnom asistentu da ih sam "smišlja" i šalje prijateljima kao vaš lični chat-bot sekretar.

U aplikaciju je ugrađen i "Inkognito mod", u kojem će vam četovi biti zaštićeni end-to-end enkripcijom i diskretnim notifikacijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija