Počelo prijavljivanje za moguću investiciju do pet miliona evra

EIT InnoEnergy, Evropski akcelerator iz oblasti čiste energije uputio je poziv za srpske startape, skejlape, mala i srednja preduzeća iz oblasti energije, pametnih gradova, mobility-a i cleantech-a da se prijave na "PowerUp! Challenge" i iskoriste priliku da dobiju investiciju vrednosti do pet miliona evra.

Kompanije koje dobiju investiciju imaće pomoć pri daljem razvoju svog proizvoda, strategiju za komercijalizaciju, predstavljanje na međunarodnom tržištu, proširenje poslovanja i nove prilike za finansiranje.

Za startape, ova kompanije će po treći put u Srbiji organizovati i takmičenje, u sklopu "PowerUp! Challenge" na kojem će učesnici imati priliku da se predstave pred investitorima iz InnoEnergy-a i industrije, a pobednik će se pred najvećim evropskim kompanijama iz oblasti energije na globalnom "PowerUp!" takmičenju boriti za nagradu od 65.000 evra i titulu Startapa godine.

Takmičenje je prilika za kompanije i startape iz Centralne i Istočne Evrope da ostvare proboj na globalno tržištu, doprinoseći ciljevima održivog razvoja. Skup tema kojim se "PowerUp!" bavi su energija, mobilnost, čiste tehnologije i pametni gradovi.

Jedan od najboljih primera pametnih investicija InnoEnergy-a je slučaj kompanije "Northvolt", najvećeg evropskog proizvođača litijum-jonskih baterija, sa trenutnom tržišnom vrednošću od 1.6 milijardi evra, koji je od InnoEnergy dobio investiciju od preko osam miliona evra.

Prijavljivanje je moguće do 5. marta 2020. putem sajta powerup.innoenergy.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija