Siri daje savete o virusu korona

Kompanija Apple unapredila je svog virtuelnog asistenta, pa Siri sada može da pruži informacije onima koji brinu da bi mogli da budu zaraženi virusom korona.
Tako se "Hej, Siri" prilagodilo novim okolnostima, pa korisnici mogu da postave pitanja poput "Kako da znam da li imam virus korona?" ili "Da li imam virus korona" da bi od asistenta dobili odgovore koji su u skladu sa onim što se zna o simptomima.
 
Kada se postavi prvo pitanje asistent odgovara pitanjem, a kako bi se informisao o simptomima koje korisnik ima.
 
Onima koji imaju visoku temperaturu, suv kašalj i probleme sa disanjem, preporučuje se da se što pre obrate hitnim službama, a odgovori koje daje Siri su nastali na osnovu informacija koje su prikupljene od eksperata iz Centra za kontrolu bolesti (CDC).
 
Odgovori su trenutno dostupni samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, dok ostali na pitanja o virusu korona dobijaju samo linkove sa korisnim informacijama.
 
Slične napore učinili su i Facebook, Google i Microsoft, koji su korisnicima ponudili onlajn lokacije na kojima mogu detaljno da se informišu, što je posebno značajno za one koji osećaju povećanu anksioznost u izolaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Mask tužio Open AI i Sema Altmana

Ilon Mask tužio je kompaniju OpenAI i njenog izvršnog direktora Sema Altmana, tvrdeći da su napustili prvobitnu misiju startapa da razviju veštačku inteligenciju za dobrobit ljudi, a ne za profit.