TikTok zabranio razmenu poruka osobama mlađim od 16 godina

Trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija TikTok uvela je nova pravila, a reč je o zabrani mlađima od 16 godina da šalju i primaju direktne poruke.
BBC piše da je ovo prvi put da je ovako velika društvena platforma blokirala privatne poruke tinejdžerima na privatnom nivou.
 
Naime, istraživanje britanskog regulatora Ofcom je pokazalo da je TikTok koristilo 13 odsto dece uzrasta od 12 do 15 godina tokom 2019.
 
Ipak, brojni kritičari smatraju da ni ovakva pravila neće sprečiti decu da o svojim godinama lažu na internetu.
 
Do sada su korisnici mogli da razmenjuju direktne poruke, ukoliko se dva računa prate, a nova pravila podrazumevaju da mlađi od 16 godina više neće moći privatno da komuniciraju preko TikToka ni pod kojim uslovima.
 
Oni će i dalje moći da komentarišu snimke, jer je u tome i sama suština ove platforme (objavljivanje videosadržaja sa smešnim skečevima, na temu muzike, plesa, sporta, kuvanja, kućnih ljubimaca i slično).
 
TikTok je pojasnio da će navedenu odluku početi da pimenjuje od 30. aprila i da će korisnici mlađi od 16 godina dobiti obaveštenje u aplikaciji. Ograničenje će se realizovati na osnovu podataka o datumu rođenja koje su ispunili svi korisnici koji su instalirali aplikaciju, a sve te informacije su u strogom poštovanju privatnosti.
 
"U ovoj odluci je zanimljivo da je najviše korisnika TikToka među tinejdžerima. Ograničenje će zasigurno uticati na njegovu popularnost i ovo je zaista hrabar potez", kazao je Met Navara, savetnik za društvene medije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija