Aplikaciju za praćenje kontakata preuzelo 2,4 miliona Australijanaca

Australijski ministar zdravlja Greg Hant izjavio je da je 2,4 miliona ljudi preuzelo i registrovalo se za vladinu aplikaciju za pronalaženje kontakta s virusom korona.
Aplikaciju za praćenje kontakata preuzelo 2,4 miliona Australijanaca
Foto: Pixabay
Aplikacija za pametne telefone COVIDSafe koristi blutut bežični signal u slučaju kada se korisnik nađe na 1,5 metara udaljenosti od osobe koja je pozitivna na virus korona, prenosi BBC.
 
Aplikacija zatim beleži ovaj kontakt i šifrira ga. Korisnik će biti obavešten ako je više od 15 minuta bio u bliskom kontaktu sa osobom koja je zaražena virusom korona.
 
Hant je naveo da je u Australiji potvrđeno 6.727 slučajeva virusa korona i 85 smrtnih slučajeva, a da je od juče potvrđeno 12 slučajeva, od kojih je samo jedan od nepoznatog izvora.
 
"To znači da smo ne samo izravnavali epidemiološku krivu, već da se konsolidujemo", istakao je Hant.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija