Zaposleni u Guglu i Fejsbuku radiće od kuće do kraja godine

Većina zaposlenih u Guglu i Fejsbuku nastaviće da radi od kuće do kraja godine, mada će neke kancelarije biti ponovo otvorene tokom leta u zavisnosti od toka pandemije korona virusa.
Zaposleni u Guglu i Fejsbuku radiće od kuće do kraja godine
Foto: Pixabay
Prema informacijama koje je Gugl potvrdio, generalni direktor Alfabeta (Alphabet) matične kompanije Gugla, Sundar Pičaj (Pichai) rekao je svojim zaposlenim da će verovatno raditi od kuće do kraja 2020. godine.
 
Šef Alfabeta se u četvrtak obratio zaposlenim na nedeljnom sastanku. Objasnio je da će osobe koje moraju da se vrate u kancelariju to moći u junu ili julu uz poštovanje zaštitnih sanitarnih mera i da će oni biti izuzetak.
 
Alfabet ima više od 10.000 zaposlenih u svetu.
 
Američki mediji preneli su da je isti slučaj za zaposlene u Fejsbuku. Neke kancelarije će biti ponovo otvorene 6. jula, ali će zaposleni ukoliko to žele, moći da nastave rad od kuće do 2021. godine.
 
Fejsbuk ima oko 45.000 zaposlenih u svetu i predviđa da zaposli još 10.000 ljudi kako bi ubrzao razvoj ponude svojih proizvoda i usluga.
  • Pera

    10.05.2020 17:11
    Zato ce srpski radnik raditi u pelenama dok narod ne uzme motke i ne krene u oslobodjenje (ustanak) od kolonijalnih vlasti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).