Mapa koja prikazuje sve 5G antene širom sveta, u Srbiji postoji jedna

Kompanija Ookla, najpoznatija po Ookla speed testu kojim se meri brzina interneta, napravila je interaktivnu mapu za praćenje širenja 5G mreže u svetu.
Mapa koja prikazuje sve 5G antene širom sveta, u Srbiji postoji jedna
Foto: Pixabay
Ookla 5G Mapa se ažurira svake nedelje.
 
Osim što pokazuje mesta na kojima se postavljaju bazne stanice za 5G mrežu, Ookla prati i neke statističke podatke koji mogu da budu zanimljivi.
 
Na primer, do sada u svetu ima 8.782 instalacije 5G mreže, a moguće je da podatke na mapi filtrirate tako što ćete isključiti one koje su "ograničeno dostupne" ili "u fazi pred puštanje", odnosno onome što bismo mogli nazvati eksperimentalnom fazom.
 
Na mapi se nalazi i Srbija, gde je jedina 5G bazna stanica upravo u "eksperimentalnoj fazi", a nalazi se u Beogradu. Od komšiluka, najbolje je pokrivena Rumunija, a zatim slede Mađarska i Hrvatska.
 
 
Što se tiče "rekordera", SAD su najbolje pokrivene 5G mrežom, a za njima slede Kina i Japan. Od evropskih zemalja, prednjači Holandija.
  • Spasenija

    24.11.2020 16:30
    Opet
    Izgleda da objavljujete samo komentare u korist 5g mreže dok su oni protiv strogo zabranjeni
  • Neokoron

    25.10.2020 00:22
    Nije 5g za sve
    Nek revolucija počne čistom peticom....
  • Ana

    12.09.2020 22:56
    Ne
    Stop 5g dok se ne dokaže da nije štetna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija