Facebook uvodi novu opciju, moći će da je koriste i oni bez naloga

Facebook je objavio da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti videopoziv sa 50 učesnika.
Facebook uvodi novu opciju, moći će da je koriste i oni bez naloga
Foto: Pixabay
Korisnici mogu pozvati ljude da se priključe "Messenger sobama", uključujući one koji nemaju Facebook nalog, i učestvuju u grupnom videopozivu uživo na bilo kom profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u ovoj kompaniji. 
 
Facebook nastoji da ugrabi deo kolača videokonferencija koje su zbog pandemije virusa korona postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.
 
Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s tim da Googleov Alphabet Inc dopušta korisnicima da organizuju videokonferencije na Meetu.
 
Facebook je rekao da novu uslugu uvodi samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.
 
Emitovanja uživo na Facebook stranicama su se udvostručila u junu u poređenju s godinom ranije zbog porasta takvih emitovanja od marta kad je nekoliko zemalja počelo da uvodi karantin i mere socijalne distance kako bi suzbile širenje virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).