FOTO, VIDEO: Američki vojnici izveli vežbu sa psima robotima

Izlazeći iz aviona američkog ratnog vazduhoplovstva, četvoronožni robotski psi su projurili aerodromom u pustinji Mohave i pokazali kako bi moglo izgledati ratovanje u budućnosti.
Psi roboti su bili deo vojne vežbe, iako će mnogima izgledati da je reč o epizodi serije "Black Mirror".
 
Vežba koja je izvedena prošle nedelje je jedan od najvećih eksperimenata visoke tehnologije u američkoj vojsci, a uključivala je sve grane vojske poput obalske straže, desetine industrijskih timova i slično.
 
 
Psi roboti su poslati van aviona da izviđaju i uoče pretnje pre nego što im budu izloženi ljudi, stoji u saopštenju vojske. Ovi psi su samo jedna karika u onome što američka vojska naziva naprednim sistemom upravljanja borbama.
 
 
Roboti koriste veštačku inteligenciju i brzu analitiku za otkrivanje i suzbijanje pretnji američkoj vojnoj imovini u svemiru i mogućih napada na SAD raketama i drugim sredstvima.
 
 
Pomoćnik sekretara ratnog vazduhoplovstva Vil Roper je rekao da će se vojnici ubuduće na bojnom polju susretati s ogromnom količinom podataka za procenu opasnosti.
 
"Procena podataka kao osnovnog ratnog resursa, koji nije ništa manje važan od avionskog goriva ili satelita, ključ je ratovanja nove generacije", rekao je Roper.
  • Bing

    14.09.2020 11:27
    Da
    "Roboti koriste veštačku inteligenciju i brzu analitiku za otkrivanje i suzbijanje pretnji američkoj vojnoj imovini u svemiru"
    Pu, sad imaju kerove!!
    A ja mislio i večeras da odem da skidam malo bakar sa američkih vojnih satelita... u svemiru.
  • Miki Maus

    13.09.2020 17:26
    Pa kad su im vojnici seka perse i placip**ke, skoro su cmizdreli i preziveli masovne 'traume' kad im je Iran pogodio bazu u Iraku sa par raketa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija