Za dve učenice iz Srbije nagrade na Međunarodnom naučnom forumu mladih u Moskvi

Na Međunarodnom naučnom forumu mladih "Korak u budućnost" u Moskvi, dve polaznice Istraživačke stanice Petnica osvojile su nagrade. Jana Počuča je dobila nagradu iz oblasti biologije, a Mina Crnogorac iz oblasti psihologije, sapšteno je iz Petnice.
 Za dve učenice iz Srbije nagrade na Međunarodnom naučnom forumu mladih u Moskvi
Foto: Pixabay
Jana Počuča je učenica Prve beogradske gimnazije, a Mina Crnogorac Prve kragujevačke gimnazije. One su dobile nagrade za svoje projekte realizovane na seminarima biologije i psihologije u Istraživačkoj stanici tokom 2019. godine.
 
Oba rada su predstavljena na Petničkoj konferenciji "Korak u nauku" u novembru prošle godine, i tako se kvalifikovala za učešće na ovom međunarodnom forumu.
 
Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2021. godini. Srednjoškolci iz svih krajeva Srbije, bez obzira na tip škole, a koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke mogu da se prijave do kraja novembra.
 
Nakon procesa izbora, polaznici će naredne godine imati priliku da u Petnici svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.
  • Suncica

    21.11.2020 00:12
    Divne vesti
    Devojke sjajne ste, puno uspeha i u budućnosti i da sacuvate svoje snove i istrajete u njihovom ostvarenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija