Proizvođači forsiraju ekran na dodir, iako ga vozači baš i ne vole

Proizvođači žele da nas uvere da su ekrani osetljivi na dodir u automobilima najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, ali mnogi vozači ne misle tako.
Proizvođači forsiraju ekran na dodir, iako ga vozači baš i ne vole
Foto: Pixabay
Iz ugla auto-kompanija, gomilanje funkcija na jednom mestu samo je prilika da se uštedi, odnosno da se smanje troškovi proizvodnje.
 
Prema reprezentativnoj anketi Instituta za istraživanje mišljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila mobile.de, nemački vozači se radije oslanjaju na klasične dugmiće i prekidače nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima - iako prepoznaju prednosti nove tehnologije.
 
Prema istraživanju, mnogi vozači u Nemačkoj još ne uživaju u upravljanju glasom, gestovnim ili touchscreen komandama, već više vole da u automobilu pritiskaju komande na starinski način.
 
Njih 37 odsto preferira dugmiće i prekidače, a još 22 odsto smatra da je kombinacija različitih upravljačkih elemenata najbolja.
 
Sa druge strane, njih 16 odsto preferira ekran osetljiv na dodir i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset odsto želi da kontroliše funkcije svog automobila pretežno ili u potpunosti glasom.
 
Prema anketi, ispitanici pre svega žele prave, fizičke komande (dugmiće i prekidače) za otvaranje i zatvaranje prozora, za podešavanje klima-uređaja i jačine zvuka audio-sistema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).