Epl zbog lažne reklame kažnjen sa 10 miliona evra

Italijanska antimonopolska komisija kaznila je dve firme, "Apple international" i "Epl Italija", 10 miliona evra zbog netačne reklame za pametne telefone i neispunjavanja obaveza, koje se garantuju kupovinom njihovog mobilnog telefona, piše agencija Agi.
Epl zbog lažne reklame kažnjen sa 10 miliona evra
Foto: Pixabay
Naime, kompanija Epl u reklamnim porukama tvrdi da su njihovi pametni telefoni otporni na vodu do dubine od četiri metra i u trajanju od 30 minuta.
 
Međutim, kontrolom je ustanovljeno da to nije tačno i da se tvrdnja kompanije odnosi samo na laboratorijsko merenje pametnih Epl telefona.
 
Naime, prilikom laboratorijskih merenja koristi se statična i čista voda, što ne odgovara stvarnom životu.
 
Takođe, kazna je usledila, jer je kompanija Epl odbila da kupcima prizna štetu nastalu nakon što je pametni telefon oštećen vodom ili nekom drugom tečnošću, iako se na to obavezala garancijom.
 
Prema pisanju agencije Agi, najprodavaniji mobilni telefoni u Italiji su Samsung - od pet prodatih tri su te marke - a na drugom mestu je kineski Xiaomi.
 
Mobilni telefoni Epl su po prodaji u Italiji tek na četvrtom mestu, a ove godine zabeležen je pad prodaje od 10 odsto.
  • Neo

    01.12.2020 09:57
    krimi rad
    za kompaniju koja zaradjuje prevarom prodajući premium telefone po ceni bubrega njima je ova kazna koliko i žvake na trafici, ni toliko
  • Ntn

    30.11.2020 13:49
    Kako bi srbija reagovala
    Da se kojim slučajem to desi i ovde, građani nebi ni znali. Stvar bi se zataškati.eventualno bi taj igrač donirao nešto "državi" , ili čak morao da kupi vozila za "inspekciju" , kao prošle godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija