VIDEO: Predstavljen kineski voz koji ide 620 km/h

Kina je predstavila prototip superbrzog voza, za koji njegovi tvorci kažu da može da dostigne brzinu od 620 kilometara na čas.
Ovaj voz je duplo brži od Eurostar voza i pri toj brzini bi se od Londona do Pariza stizalo za 47 minuta, ako bi se išlo maksimalnom brzinom, preneo je Dejli mejl.
 
Kinesko "saobraćajno čudo" je prvo ove vrste u svetu i napravljeno je isključivo u domaćoj režiji, a pravljenje prototipa dugačkog 21 metar je koštalo oko 7,5 miliona evra.
 
  • Mile rent-a mozak

    14.01.2021 17:34
    Nemamo mi više kvalifikovanih pandura za pratnju ovako brzih vozova, a i naši psi više ne vole vozove. Mnogo je bolja opcija putničkog teleprontovanja (neka u rezervi bude orlićomobil).
  • Sasa

    14.01.2021 10:06
    Ovde u Shaghai-u vec duze ima Maglev. Vozi od Pudong aerodroma do Longyang Metro stanice za 7 minuta brzinom od 451 kilometar. Ince taksijem treba 45 minuta. Kineski vozovi su odlicni. Dok nisam dosao ovde, mislio sam da su ICe i TGV zakon. Nisu ni blizu ovima ovde. Ceo zeleznicki sistem je drugacije organizovan. Stanice su na rubu gradova i spojene metroom sa centrom. Zato voz ne gubi vreme ulazeci u grad vec pegla 300 km na sat. Od Shanghai-a do Pekinga ide 4:26 minuta. Avion je 2 sata ali je voz udobniji i brzi. Stanice su kao aerodromi. Ja uvek Na peron se ulazi samo sa kartom i to direktno u voz. Preporucujem svakom da poseti Kinu, ako mu se ukaze prilika. Prmenice stav kompletno. Pozz iz Shanghai-a.
  • Pobogu

    14.01.2021 09:47
    sto objaviste
    treba da vidi OVAJ i nahebali smo sa zvakom svaki dan,jos nismo resili ni papke vs. leteci automobili,a vec nove kombinacije u srbiji gde je prosek brzine vozova 36km/h,zalepice se ko muva na traku sa plafona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija