VIDEO: Mašina koja za osam minuta sanira rupu na putu

Britanski proizvođač predstavio je novu mašinu koja u rekordnom roku sanira rupe na kolovozu.
VIDEO: Mašina koja za osam minuta sanira rupu na putu
Foto: Youtube screenshot (JCBmachines)
"JCB Pothole Pro" je nova radna mašina koja samostalno sanira rupe u asfaltu. Dakle, jedna mašina je dovoljna da u potpunosti popravi rupu na putu, ali i asfalt oko šahtova.
 
Prema proizvođaču, za popravku jedne rupe je ovoj mašini potrebno samo osam minuta, a sve zahvaljujući 3 u 1 konfiguraciji. Naime, ova mašina seče, kopa i čisti asfalt, pa samostalno priprema rupe za asfaltiranje. U jednoj smeni mašina može da pripremi oko 250 kvadratnih metara površine. Ima još jedan plus, a to je da vozi do brzine od 40 km/h, pa nije potrebno drugo vozilo da ga postavi na mesto rada.
 
U inicijalnom testiranju JCB je s ovom mašinom obradio 51 rupu za 20 dana, dok su tradicionalno koncipiranom timu za isti posao bila potrebna oko 63 dana.
 
Poslednje procene govore da je samo u Velikoj Britaniji potrebno sanirati mnogo rupa na putevima, a što bi na kraju trebalo da košta tu zemlju oko 11 milijardi funti. Samo u Engleskoj i Velsu ih je u jednoj godini prijavljeno oko 1,5 miliona.
 
  • Daca

    26.01.2021 15:43
    Naši ministri, a pogotovu iz oblasti saobraćaja izgleda ne putuju našim drumovima....a pogotovu kad pada kiša...pa tu nema ni reči od obeležavajućih linija...postavlja se pitanje....gde i za čega odlaze takse od registracije auta kad se ništa, ali bukvalno ništa ne vidi kad pada kiša...majmuni jedni zar ne shvatate da se takvim " obeležavanjem" puta igrate sa životima ljudi...i sakrivate se iza onog...prilagoditi uslovima puta...a put katastrofa...
  • Nimbus

    26.01.2021 10:53
    A kako ces onda zaposliti 50 radnika preko stranke, koji ce ucenjeno glasati i botovati za SNS?
  • Bojan

    26.01.2021 10:11
    ...
    Ne razumem...

    Pa kako misle da 12 likova bleji u jednog koji kao lopata nešto? Pakao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija