VIDEO: Raspala se još jedna raketa Ilona Maska - "bar joj je karakter na mestu"

Još jedna futuristička raketa Staršip kompanije "SpaceX" Ilona Maska juče se raspala pri sletanju.
Raketa, koja je osmišljena kao prototip letelice za putovanje na Mars, neuspešno je završila probni let, ali je Ilon Mask konstatovao da joj je "bar karakter na pravom mestu", preneo je AP.
 
On je potvrdio da se "dogodilo nešto značajno" odmah nakon što su aktivirani motori za sletanje i najavio istragu o neuspehu ovog probnog leta.
 
Od decembra 2020. godine ovo je bilo četvrto lansiranje na visinu od oko 10 kilometara u atmosferu potpuno kompletiranog modela rakete. U tri prethodna pokušaja letelice su eksplodirale pri sletanju ili neposredno nakon sletanja.
 
Mask je rekao da su sve verzije raketa imale stotine promena u dizajnu i konstrukciji i izrazio je uverenje da će neka od budućih poboljšanja "rešiti probleme".
 
  • joe

    31.03.2021 11:38
    @Иги31.03.2021 • 10:14
    "Неће он у овој деценији имати поуздану и сигурну ракету."

    Na koji nacin si to saznao?
  • krater

    31.03.2021 11:36
    a ne karakter
    ...
  • ,;:

    31.03.2021 10:24
    Divim se ovom coveku za upornost i nepokolebljivost. Kroz istoriju nije bilo nijednog epohalnog naucnog i tehnoloskog dostignuca bez mnostva padova i neuspeha.
    Sada se raketa raspala, raspasce se i drugi put i treci put...ali ce zato cetvrti put poleteti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.