Google Maps uveo navigaciju u zatvorenim prostorima

Kompanija Google vredno radi kako bi aplikacija Google Maps bila što korisnija i povremeno uvodi nove mogućnosti, a jedna je nedavno postala dostupna.
Google Maps uveo navigaciju u zatvorenim prostorima
Foto: Pixabay
Google je predstavio niz poboljšanja aplikacije Maps zbog kojih bi ona trebalo da bude korisnija u različitim situacijama. Novost je svakako uvođenje AR navigacijskog alata Live View za neke zatvorene lokacije poput određenih tržnih centara, aerodroma, tranzitnih stanica i slično.
 
Takođe, prioritet imaju ekološki prihvatljivije rute, a dodati su i podaci o vremenu i kvalitetu vazduha. Takođe, integrisane su opcije preuzimanja i dostave kada je reč o prodavnicama namirnica.
 
Live View je AR mogućnost koja korisniku omogućava da tačno vidi svoju destinaciju tako što usmeri kameru prema svom okruženju, nakon čega mu se prikažu navigacijska uputstva. Kako bi se to omogućilo, Google je razvio potpuno novu tehnologiju nazvanu globalna lokalizacija, koja koristi AI za skeniranje desetina milijardi fotografija street view-a i mapira ih sa slikom na mobilnom telefonu kako bi locirao korisnika.
 
Google je adaptirao tehnologiju kako bi se precizno odredila visina i lokacija objekta u zgradi. Ova nova mogućnost se može koristiti npr. na aerodromu kada korisnik traži kapiju ili kada traži određeni restoran u tržnom centru.
 
Takođe, pomoći će mu da pronađe najbliži lift, stepenice, bankomat, toalet, šaltere za check-in, prodajna mesta za karte i drugo.
 
Indoor Live View je dostupan u pojedinim američkim tržnim centrima koji se nalaze u Njuarku, Los Anđelesu, Čikagu, San Francisku, San Hozeu, Sijetlu i Long Ajlendu. U narednim mesecima će se proširiti na odabrane tranzitne stanice, tržne centre i aerodrome u Tokiju i Cirihu, a potom i na ostale lokacije.
 
Google radi i na prikazu svih transportnih ruta na istoj stranici bez potrebe za odvojenim tabovima za rute automobilom, javnim prevozom i pešačenjem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).