Napravljena aplikacija koja upozorava korisnike da gledaju ispred sebe dok hodaju

Korisnici mobilnih telefona s operativnim sistemom Android koji instaliraju aplikaciju Digital Wellbeing moći će da primaju notifikacije koje će ih upozoravati da moraju da gledaju napred dok hodaju, izvestio je tehnološki blog XDA Developers, a prenosi BBC.
Napravljena aplikacija koja upozorava korisnike da gledaju ispred sebe dok hodaju
Foto: Pixabay
Nova funkcija je osmišljena kako bi povećala sigurnost korisnika mobilnih telefona i trenutno je u fazi razvoja.  Deo je aplikacije Digital Wellbeing namenjene uređajima s operativnim sistemom Android.
 
Svrha aplikacije je da upozori korisnike da dok hodaju ne gledaju stalno u svoje mobilne telefone, odnosno da gledaju kuda idu.
 
Funkcija je nazvana Heads Up (Glavu gore), a uklopljena je u aplikaciju Digital Wellbeing, koja je dizajnirana kako bi korisnicima pomogla u praćenju i kontrolisanju toga u kojoj meri koriste svoje mobilne telefone.
 
Tako je, na primer, moguće ograničiti vreme upotrebe određene aplikacije ili utišati notifikacije u određenom periodu.
 
Notifikacije nove funkcije biće moguće uključiti i isključiti u postavkama mobilnog telefona. Među notifikacijama su poruke "budite oprezni", "gledajte napred", "pazite gde idete" i slične, a prate ih živopisni emotikoni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija