Facebook testira novu dejting aplikaciju, tvrdi da je bezbednija od Tindera

Facebook nastavlja da "istražuje" mogućnosti online dejtinga, uvodeći novu eksperimentalnu aplikaciju po imenu Sparked.
Facebook testira novu dejting aplikaciju, tvrdi da je bezbednija od Tindera
Foto: Pixabay
Koncept aplikacije korisniku omogućava nekoliko uzastopnih četvorominutnih virtuelnih sastanaka, posle kojih, ako se dve osobe svide jedna drugoj, mogu da održe još jedan desetominutni "dejt", posle koga mogu da razmene svoje podatke.
 
Sparked je besplatna aplikacija kod koje nema profila, direktnih poruka ili poteza, kao kod Tindera, već se sve funkcije vezuju za profil na Facebooku. Pošto je još uvek u eksperimentalnoj fazi, aplikacija je dostupna samo preko sajta, pa je nema u prodavnicama aplikacija, piše Engadget.
 
Sparked je aplikacija koja želi da se predstavi kao bezbedno mesto za upoznavanje. Zato moderatori pregledaju prijave zainteresovanih pre nego što odobre ili ne odobre njeno korišćenje.
 
Među pitanjima koja aplikacija postavlja korisnicima je i da li žele da upoznaju žene, muškarce ili korisnike koji se nisu izjasnili o polu. Pošto odobri pristup, Sparked će korisniku ponuditi nekoliko "speed date"-ova koje može da započne.
 
U ovom trenutku nije poznato da li će aplikacija zaživeti, budući da će najverovatnije biti ugašena ukoliko za nju ne bude postojalo dovoljno interesovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija