Kina bi da pravi odbrambeni sistem protiv asteroida

Kina će održati diskusiju o pravljenju odbrambenog sistema protiv asteroida koji prolaze blizu Zemlje, rekao je visoki zvaničnik Kineske svemirske agencije, Džang Keiđan, ali nije naveo više detalja.
Kina bi da pravi odbrambeni sistem protiv asteroida
Foto: Pixabay
Kina je posljednjih godina istraživanje svemira označila kao prioritet, sa ciljem da napravi program koji će omogućiti na hiljade svemirskih letova godišnje, dok bi do 2045. godine trebalo na desetine hiljada ljudi da napusti zemljinu atmosferu u turističkom aranžmanu.
 
Planirani su i kargo letovi.
 
Kina je prošlog meseca potpisala memorandum o saradnji s Rusijom u formiranju svemirske istraživačke stanice.
 
Evropska svemirska agencija je prošle godine potpisala dogovor vredan 129 miliona evra da se napravi svemirska letelica u zajedničkom projektu sa američkom agencijom NASA, sa ciljem da se odbiju potencijalni asteroidi koji idu ka Zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija