Na aplikacijama za upoznavanje u Britaniji uvode se oznake o vakcinaciji

Britanski korisnici aplikacija za upoznavanje moći će da odaberu da li žele da se na njihovim profilima prikazuje oznaka da su vakcinisani protiv kovida19, pišu britanski mediji.
Na aplikacijama za upoznavanje u Britaniji uvode se oznake o vakcinaciji
Foto: Pixabay
Uprkos tome, neće biti moguće proveriti da li su oni koji imaju tu oznaku zaista vakcinisani.
 
Vlasnici aplikacija za upoznavanje Tinder, Bumble, Badoo, Match, Hinge, Plenty of Fish, OurTime i Muzmatch sklopili su partnerstva s vladom Velike Britanije.
 
Ideja o oznakama na aplikacijama za upoznavanje pokrenuta je u SAD-u u maju. Neke aplikacije podstiču one s oznakom da su vakcinisani besplatnim bodovima ili pristupom premium opcijama, koje se obično dodatno plaćaju.
 
Bumble će svojim članovima omogućiti i razmenu preferencija o spojevima tokom pandemije, poput stavova o fizičkoj distanci i nošenju maski. Britanski ministar nadležan za vakcinaciju, Nadim Zahavi, opisao je novu inicijativu kao "neverovatnu vrednost" za britanski program vakcincije protiv kovida19.
 
Nedavna YouGov anketa sprovedena na gotovo 5.000 odraslih Britanaca otkrila je da 28 odsto anketiranih ne bi izašlo s nekim ko se nije vakcinisao, dok dva odsto ne želi da izađe s nekim ko je vakcinisan.
 
Zabrinutost oko privatnosti
 
Ipak, postoje neke zabrinutosti oko statusa vakcina i privatnosti. Prošlog meseca revidiran je sistem prijava za vakcinaciju u Engleskoj, nakon prigovora da je moguće proceniti koliko je vakcina pojedinac primio unoseći osnovne podatke, kao što su ime i poštanski broj.
 
Stefani Her, istraživačica koja se zalaže za privatnost, rekla je da zbog dobrovoljnog postavljanja oznake nije potrebna službena dokumentacija i da je rizik za kršenje privatnosti izrazito nizak.
 
"Već je uobičajeno da u homoseksualnoj muškoj zajednici dele HIV status", dodala je.
 
LGBTQ aplikacije za upoznavanje, poput Grindra i Scruffa, do sada nisu imenovane u ovom vladinom programu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija