Kina koristi veštačku inteligenciju u rešavanju NLO misterija

Kineska vojska koristi veštačku inteligenciju za rešavanje problema neindetifikovanih letećih objekata (NLO), prenosi list "Indipendent".
Poslednjih godina na kineskom nebu sve je veći broj NLO-a, odnosno povećan je broj njihovih opažanja - i od civila i od vojske, navodi list.
 
"Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za vazdušnu bezbednost zemlje", ističe Čen Li sa kineske Akademije za ranu vazdušnu bezbednost.
 
Reč je o organizaciji u kojoj se vojno osoblje priprema za posao u vazdušnim snagama i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.
 
Kako bi rešili problem NLO-a, Čen kaže da vojska prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuje u nacionalnu bazu podataka za analizu. Tada veštačka inteligencija stupa na snagu i sve te podatke o mestu i vremenu viđenja NLO-a analizira na način na koji ljudski mozak ne može.
 
Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a.
 
Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila NLO 1998. kada su dva vojna aviona presrela objekat koji je izgledao kao "pečurka s kratkim nogama" i koji je obasjavao svetlost iz sredine. Kada su mu se avioni približili, objekat je nestao velikom brzinom.
 
Američki kongres ovog meseca očekuje detaljan izveštaj Pentagona o fenomenu NLO-a. Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom.
 
Ipak, prema tim izvorima, američka vojska ne tvrdi da NLO-i pripadaju vanzemaljskoj inteligenciji, ali je moguće da to učini, ako se nađu jasni dokazi.

Teme

NLO

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija