Bezos dobio dozvolu za let u svemir

Raketa kompanije Džefa Bezosa (57), jednog od najbogatijih ljudi sveta, dobila je dozvolu američke vlade da šalje ljude u svemir.
Osnivač Amazona će biti u raketi "Nju šepard" u zapadnom Teksasu sledećeg utorka, a priključiće mu se i njegov brat.
 
Sa njima će biti i osamdesetdvogodišnja Voli Fank i pobednik na aukciji koji je platio 28 miliona dolara za put.
 
To će biti prvo lansiranje rakete sa putnicima za kompaniju "Blu oridžin" koja, poput kompanije "Virdžin galaktik" vlasnika Ričarda Brensona, planira da pokrene turističke letove u svemir narednih meseci.
 
Savezna vazduhoplovna avijacija SAD dala je zeleno svetlo, a licenca će važiti i u avgustu.
 
Bezos je podneo ostavku na mesto izvršnog direktora Amazona prošle nedelje, a kompaniju "Blu oridžin" osnovao je 2000. godine.
  • BB

    14.07.2021 16:35
    Ja im ne bi
    Dozvolio te letove. Dok planeta gori, oni bi silne količine goriva da potroše na razgledanje te iste. Bahato i neodgovorno. Ako imaju viska para, ima načina da se korisno upotrebe.
  • Mirko

    14.07.2021 08:47
    @Prpa
    @Prpa
    Ako Bezos i slicni ostanu gore, to ce biti znak da su se inteligentno evakuisali od divljaka koji su ostali ovde. Ima tih divljaka-diktatora i ovde po Evropi.
    Ali vama prija izgleda kada kicma puca.
  • Prpa

    14.07.2021 00:25
    Tamo neka i ostane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija