Dim i miris zapaljene plastike na Međunarodnoj svemirskoj stanici, aktivirali se alarmi

Alarmi su se danas aktivirali na Međunarodnoj svemirskoj stanici, nakon što je u ruskom modulu Zvezda prijavljen dim i miris zapaljene plastike.
Dim i miris zapaljene plastike na Međunarodnoj svemirskoj stanici, aktivirali se alarmi
Foto: Pixabay
"Oglasio se alarm za hitne slučajeve u servisnom modulu Zvezda na ruskom delu Međunarodne svemirske stanice u 4:55 časova", saopštila je danas ruska državna svemirska agencija Roskosmos, prenosi Tas.
 
Kako je saopšteno, dim je otkriven tokom punjenja baterija stanice.
 
Prema Roskosmosu, sistem za prečišćavanje je uključen da otkloni uzrok, i nakon prečišcavanja vazduha svi sistemi u ruskom segmentu rade normalno.
 
Posada nastavlja pripreme za današnji izlazak u svemir, gde će dva ruska kosmonauta raditi na nedavno isporučenom naučnom modulu Nauka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija