Austrija testirala dostavljanje krvi dronom

Crveni krst Austrije je danas transportovao konzerve krvi automatizovanim dronom.
"Ova akcija je bila simbolična. Let od opštinske jedinice u Lilienfeldu do obližnje pokrajinske bolnice trajao je samo par minuta. On pokazuje kako dronovi mogu pomoći i olakšati naš život", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.
 
Komandant hitne pomoći Crvenog krsta Geri Foitik rekao je da se dronovi već sada upotrebljavaju u potrazi za ljudima ili za brzo utvrđivanje situacije nakon velikih saobraćajnih udesa.
 
Transport konzervi krvi dronom, prema njegovim rečima, obećava da će ova tehnologija i dalje moći da se koristi u ove svrhe. 
 
Hitna pomoć se nada da će biti stvoreni pravni okvir za veću upotrebu dronova.
 
Automatizovani letovi bez pilota, kao što je bio ovaj prvi simbolični let u Lilienfeldu, moraju trenutno biti pojedinačno i detaljno odobravani.
 
U Ruandi, na primer, konzerve krvi se već isporučuju dronovima, a u Švajcarskoj se medicinski proizvodi na taj način transportuju.

Teme

DRON
  • Sedam

    23.09.2021 17:31
    sve je u redu dok ne počnu da vade krv dronom
  • Инспектор Вишекруна

    23.09.2021 17:25
    @420
    Ма само да крв није озонирана.......
  • 420

    23.09.2021 08:30
    Kopiraju Željka Mitrovića...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija