VIDEO: Robot dočekuje Kineze koji dolaze na testiranje na kovid

Humanoidni robot privukao je mnogo pažnje u kineskom gradu Dalijanu u provinciji Liaoning, gde usmerava ljude koji dolaze da se testiraju na virus korona, prenosi "Čajnadejli".
Kina trenutno beleži povećanje broja novozaraženih, a na lokaciji prikupljanja uzoraka, odnosno lokaciji za testiranje na kovid, nalazi se robot koji daje uputstva ljudima.
"Molimo pripremite svoj zdravstveni kod i ličnu kartu. Sarađujmo aktivno s medicinskim osobljem i brzo suzbijmo epidemiju zajedno. Borimo se", poručuje robot.
 
Robot "govori" lokalnim dijalektom, a ima izgled mlade žene, klima glavom, pravi gestikulacije i pomera usne.
 
U Dalijanu je potvrđen jedan lokalno prenesen slučaj zaraze kovidom, a do utorka je imao 62 potvrđene infekcije i 70 asimptomatskih prenosnika.
 
Lokalna vlada je osigurala besplatno testiranje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija