Plavi "ekran smrti" vraća se u Windows 11

Najnovije izdanje operativnog sistema Windows nakon novog ažuriranja vratiće čuveni plavi "ekran smrti".

Ažuriranje, koje omogućava dostupnost tradicionalne funkcije, nakon testiranja će postati dostupno svima.

Microsoft je objavio još jedno ažuriranje za Windows 11, koje je trenutno dostupno testerima u okviru Insajder kanala.

Ono što je zanimljivo, ispravka će uključivati i jednu kozmetičku izmenu. Windows 11 je do sada koristio crni ekran smrti ("Black Screen of Death"), a ažuriranje će promeniti boju crnog ekrana u plavu, što je bila tradicija u ranijim verzijama Windowsa.
 
Plavi ekran smrti (Blue Screen of Death ili BSoD) je postala svojevrsna legendarna funkcija, a predstavlja ekranski prikaz koji se pojavljuje nakon sistemske greške na računarskim sistemima Windows.
 
Funkcija plavog ekrana ima i svoju Reddit zajednicu, koja redovno prati ovu i druge greške na računarima.
  • Tozo

    17.11.2021 21:21
    Ja sam imao dva praseta, jedno crklo pa poplavelo, drugi udario traktor pa pocrnelo. Zato sada koristim isključivo Linux.
  • Niko

    16.11.2021 13:46
    Klasicni windows xp
    Vec imam dva microsoft taBleta: microsoft surface go 2 i 3. Razlika je sto go 2 koristi windows 10 i perfektno radi dok go 3 koristi windows 11 i sistem je jako spor, pada sistem, iako su to potpuno nove stvari iz eu ne iz kine, originalna "nederland" roba ta evropsko zapadno trziste, ta konstatacija js i drugih korisnika go3 i jaju se te bi radije menjali za go 2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija