VIDEO: Robot sa zapanjujuće realističnim izrazima lica

Kompanija Arobotics objavila je snimke veoma detaljnog humanoidnog robota.
Robota, nazvanog Ameca, dizajnirala je britanska kompanija Engineered Arts, a tokom godina objavili su nekoliko video snimaka o robotici na svom Jutjub kanalu. Međutim, ni jedan video nije postigao toliku popularnost kao snimak Amece koji je objavljen u sredu.
Neki korisnici društvenih mreža su raspravljali o tome da li je robot računarski generisan ili nije. Ipak, Engineered Arts tvrdi da Ameca nije CGI, već njegov najnapredniji humanoidni robot do sada, prenosi Njuzvik.
Dok su neki gledaoci bili impresionirani inženjeringom iza robota, snimak je bio malo previše realističan za druge. Internet strimer i kreator sadržaja Dž.D. Viderspun reagovao je na video imajući na umu sudnji dan: "Dajem nam najviše 12 godina", napisao je na Tviteru.
 
Autor i TV pisac Majkl Heriot tvitao je: "Ne. Ovako počinje."
 
Uplašene gledaoce mogla bi da obraduje činjenica da Ameca još ne može da hoda. PDF datoteke na veb stranici Engineered Artsa pokazuju da su svi Amecaini pokreti trenutno ograničeni na gornji deo tela iako kompanija planira da robot prohoda u budućnosti.
 
Osim toga, iako se čini da je svesna zbog svojih detaljnih izraza i pokreta, Ameca nije opremljena punom veštačkom inteligencijom. Umesto toga, robot se može smatrati platformom za druge kompanije za razvoj svog AI softvera.
 
Naravno, Ameca nije dizajnirana za svetsku dominaciju. Kompanija kaže da je Ameca platforma za interakciju čoveka i robota i da se trenutno prodaje kako bi privukla pažnju na događajima.
 
"Želite da privučete pažnju delegata ili novinara?", piše kompanija na svojoj stranici za iznajmljivanje robota. "Nakon više od 15 godina dizajna i izrade robota za iznajmljivanje, naš stručni tim je usavršio naše vrhunske likove kako bi stvorio pozitivan PR koji neće brzo nestati."
 

Teme

robot
  • Barka

    08.12.2021 11:00
    da
    Skynet. Uskoro.
  • попара

    06.12.2021 12:01
    ...
    Ima veci diajpazon emocija od Vucica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija