VIDEO: Potrošili više od 50 miliona dolara na zemljište u videoigri - koja nije izašla

Da neki ne znaju šta će s novcem jako dobro prikazuje priča s NFT-ovima koji su donedavno bili izuzetno nepopularni u svetu videoigara.
Ipak, čini se da to nije omelo neke da se ipak angažuju i stvore temelje za buduću zaradu.
Tu u priču ulazi igra "Legacy" iza koje stoji legenda industrije Peter Molyneux. U toj igri već počinju da se iznajmljuju virtuelna zemljišta. I sve bi to bila donekle stara priča za ovakve masovne onlajn videoigre da nije reč o Molyneuxu, koji je na glasu kao čovek koji puno toga obećava, ali ta obećanja često ne ispuni.
Drugim rečima, ekipa je potrošila 53 miliona dolara na virtuelna zemljišta u igri koja se možda pojavi, a možda i ne. I ne radi se o malim iznosima jer je jedno virtuelno zemljište prodato za 900.000 dolara.
 
Inače, Legacy je projekat na kojem se radi od 2017, a na njemu je radio studio o kojem se ništa nije čulo od 2016, kada su izbacili Godus Wars i The Trail: Frontier Challenge koji bi se, najblaže rečeno, mogli nazvati neuspešnim projektima.  
 
  • Realista

    20.12.2021 22:07
    Lepa priča...
    ...ali malo naivna. Pre će biti ja tebi 900.000 dolara a ti meni 800.000 nazad, zadrži ostatak za trud...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Mask tužio Open AI i Sema Altmana

Ilon Mask tužio je kompaniju OpenAI i njenog izvršnog direktora Sema Altmana, tvrdeći da su napustili prvobitnu misiju startapa da razviju veštačku inteligenciju za dobrobit ljudi, a ne za profit.