Fejsbuk prvi put gubi korisnike

Po prvi put Fejsbuk je počeo da gubi svoje korisnike. Kako se navodi u izveštaju za prethodni kvartal, posle 18 godina broj korisnika počeo je da opada.
Fejsbuk prvi put gubi korisnike
Foto: Pixabay
Od svog nastanka Fejsbuk je beležio stalni rast broja korisnika. 
 
Međutim, tokom januara meseca zabeležen je prvi pad broja korisnika na globalnom nivou. Zbog toga su akcije na berzama pale za oko 20 procenata.
Broj korisnika Fejsbuka, u poslednja tri meseca 2021. godine opao je za oko pola miliona.
 
Ogroman pad akcija, koji je snizio tržišnu vrednost kompanije, ukazuje na to da korporativna promena imena u Meti nije bila dovoljna da investitori zaborave probleme i skandale ove društvene mreže.
Najveći gubici zabeleženi su u Latinskoj Americi i Africi. Podaci pokazuju da je kompanija izgubila oko 20 odsto profita u tom periodu.
 
Fejsbuk gubi milion korisnika dnevno i u Severnoj Americi. Problem je što najveći deo prihoda kompanije dolazi iz Severne Amerike.
 
Ipak, Fejsbuk je i dalje izuzetno profitabilna kompanija, ostvaruje više novca od nekih zemalja članica Evropske unije.
  • Tetreb

    06.02.2022 11:37
    Samo kazem
    Nije mi zao jer bolje da se sto pre vratimo pravim druzenjima i uzivo kontaktu.Ovako ljudi nikada usamljeniji a nikada vise "prijatelja" ali virtuelnih.
    Kafa u nekoj basti,zajednicki rostilj ili cak obicna setnja mnogo je bolje i za dusu i za telo.

  • Nikola

    05.02.2022 12:21
    Ko treba shvatice me..
    JA sam se skinuo sa tog djubreta pre par godina. Zivot mi je mnogo laksi.. Sad trazim neki dobar gramofon i dek. Stare emisije MTV-ja se aktivno skidaju sa YT. Jos da nadjem dobar crt TV i vracam se u mladost. Nije ova buducnost za mene... Pozdrav za moju Generation X
  • Igor

    05.02.2022 10:25
    Mlade generacije masovno prelaze na TikTok. Treba ugasiti to kinesko smece. Jedan je Facebook!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija