Fejsbuk i Instagram se ne povlače iz Evrope

Meta ne želi, niti preti da napusti Evropu i svako izveštavanje koje implicira da to činimo - nije istina, navela je kompanija u saopštenju medijima.
Meta je demantovala prošlonedeljno pisanje medija o tome da će kompanija povući Fejsbuk i Instagram iz Evrope.
"U štampi se pisalo da pretimo da napustimo Evropu zbog neizvesnosti oko mehanizma prenosa podataka između EU i SAD. Ovo nije istina. Kao i sve kompanije, mi smo samo bili u obavezi da otkrijemo materijalne rizike našim investitorima, a ovo nije značilo da se povlačimo iz Evrope", ističe Meta u saopštenju.
Kompanija navodi da nema apsolutno nikakvu želju da se povuče iz Evrope, ali da je realnost da se Meta oslanja na prenos podataka između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država kako bi mogli da upravljaju svojim globalnim uslugama.
 
"Međunarodni prenos podataka omogućava funkcionisanje globalne ekonomije i mnoge usluge koje su od suštinskog značaja za naš život. Dugi niz godina, pravni okvir koji podržava prenos podataka preko Atlantika je suočen sa ozbiljnim poremećajima. Evropski sud pravde je poništio sporazum 'Štit privatnosti', a odluka je doneta na osnovu sukoba EU i SAD oko zaštite podataka. Mi samo želimo da internet funkcioniše kako je zamišljen i bez trzavica, a ne da on bude ograničen nacionalnim granicama", dodali su iz kompanije.
 
U svakom slučaju, Meta se nada da će videti nastavak napretka u pregovorima za razmenu podataka EU i SAD.
  • /

    14.02.2022 14:38
    /
    Steta
  • Posmatrač

    14.02.2022 13:30
    @Djuri
    Bože što si ti nepismen. Moj predlog. Nauči da pišeš pa se onda javi sa komentarima. Strava. Voleo bih da znam ko te je učio da pišeš i ko ti je dao prelaznu ocenu u školi.
  • Djuri

    14.02.2022 09:23
    Sloboda i Demokratija
    Osnovne slobode se u danasnjem svetu svodi na pregovore ,mito i otimacinu deonicara korporacija i korumpiranih politicara.sta dogovore to ce ti biti sloboda.Poklepali su i ostetili FB,sto Apple,sto politicari kroz pretnje i ucene,ali nije problem trenutni gubitak deonicara vec neizvesnost ulaganja.Inace Fb je temelj mase malih pa cak i velikih bisnisa sirom evrope,jedan je od generatora razvoja privrede,ali neke mocne zanima da to sve pogasi.Politicari su vecinom korumpirani,u americi je to legalno pa se nezove korupcijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).