Majkrosoft obustavlja prodaju svojih proizvoda u Rusiji

Korporacija Majkrosoft je saopštila da obustavlja prodaju svojih proizvoda i usluga u Rusiji.
Majkrosoft obustavlja prodaju svojih proizvoda u Rusiji
Foto: Pixabay
Američki tehnološki gigant je još jedna u nizu zapadnih kompanija koje su se distancirale od Moskve nakon napada na Ukrajinu, prenosi Rojters i dodaje da su veze sa Rusijom, pored ostalih, prekinuli Epl, Najki, Del Tehnolodžiz posle uvođenja zapadnih sankcija.
 
Osim dalje prodaje, Majkrosoft je obustavio mnoge aspekte svog poslovanja u Rusiji u skladu sa vladinim sankcijama, rekao je predsednik kompanije Bred Smit.

Epl je u utorak objavio da je prekinuo celokupnu prodaju njegovih proizvoda u Rusiji, a Del je sličan potez učino prošle nedelje.

Tehnološke kompanije su takođe poslednjih dana krenule sa ograničavanjem ruskih državnih medija na njihovim platformama, uključujući RT i Sputnjik, kao odgovor na zahteve vlada i pozive da se spreči širenje, kako navode, ruske propagande.
 
Ranije ove nedelje, Majkrosoft je saopštio da je uklonio RT-ove mobilne aplikacije iz Vindouz prodavnice aplikacija (App Store) i zabranio onlajn reklame medija koje sponzoriše ruska država.
 
Vlasnik Fejsbuka, kompanija Meta Platforms, Alfabetov Gugl i Jutjub takođe su preduzeli mere ograničavanja ruskih državnih medija da zarađuju od reklama na njihovim platformama, dodaje britanska agencija.
  • Marko

    05.03.2022 16:38
    Go Linux
    Samo da se vise svi resimo tog odvratnog operativnog sistema Win. koji manipulise celim svetom. Linux i samo Linux.
  • Инспектор Вишекруна

    05.03.2022 13:30
    Nein danke
    Microsoft ће јако "зајебати" русе око не буду користили њихове производе! Лично користим Linux и генерално сам задовољан!
  • Dragon

    05.03.2022 00:20
    @NKVD
    Ruski softver :D Pa još "vojni" :rofl:
    Čime se vi Rusofili radite kad vam je tako dobro?? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija