Američki i dva ruska kosmonauta se zajedno vraćaju na Zemlju

Američki i dva ruska kosmonauta zajedno su danas napustili Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS) u kapsuli Sojuz, i vraćaju se na Zemlju, prenosi Rojters.
Američki i dva ruska kosmonauta se zajedno vraćaju na Zemlju
Foto: Pixabay
"Ruska kapsula Sojuz MS-19 u kojoj se nalaze NASA astronaut Mark Vande Hei i njegove ruske kolege Anton Škaplerov i Petar Dubrov uspešno se odvojila od MSS i trebalo bi padobranom da se spusti u centralni Kazahstan danas oko podne", saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos.
Zajednički američko-ruski povratni let sa Međunarodne svemirske stanice izazvao je pojačano interesovanje javnosti, zbog eskalacije sukoba između Moskve i Vašingtona u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu, i mogućnosti da se ona prelije na dugogodišnju saradnju SAD i Rusije u svemiru, navodi Rojters.
 
"Američki astronaut Mark Vande Hei će se 30. marta vratiti nazad u svemirskom brodu 'Sojuz MS-19' sa ruskim državljanima Antonom Škaplerovom i Petrom Dubrovom. Roskosmos nikada nikome nije dozvolio da sumnja u njegovu pouzdanost kao partnera", objavila je ranije pres služba Roskosmosa u odgovoru na navode nekih američkih medija da bi Rusija mogla da ostavi astronauta NASA u svemiru.
  • ex chapman

    31.03.2022 09:10
    Sloveni budale
    a da Amerikanci organizuju prevoz, Ruse bi ostavili gore :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija