Viber uvodi nova pravila: Bolje da ne šaljete koještarije

Viber se usaglasio sa novim regulativama EU po pitanju govora mržnje.
Viber uvodi nova pravila: Bolje da ne šaljete koještarije
Foto: Pixabay

Naime, aplikacija će ubuduće uklanjati svaki sadržaj i poruku koji oceni kao govor mržnje u roku od 24 časa, piše Nova.rs.

Oni tvrde da se nove promene uvode kako bi se svi korisnici osećali sigurno i "uživali u sadržaju na Viberu".

Osim toga, Viber će uložiti značajna sredstva u obuku i podršku timova za moderiranje poruka na kanalima u okviru popularne aplikacije za dopisivanje.
 
"Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od poverenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu", navodi kompanija u saopštenju.
 
Sadržaj će analizirati i uklanjati moderatori, ali i sami korisnici će biti u mogućnosti da prijavljuju uvredljive poruke ili poruke koje sadrže govor mržnje.
 
"Viber je uvek bio posvećen privatnosti i bezbednosti svojih korisnika. Sa novim promenama možemo još više da unapredimo ovu tačku svog poslovanja", kaže Idit Arad, generalni savetnik za Rakutena.

Viber nije jedini koji će morati da se povinuje novim pravilima Evropske unije. Slično čeka i ostale aplikacije za komunikaciju poput Fejsbuk Mesendžera, Vocapa i drugih.

Teme

Viber
  • Branko

    18.05.2022 12:25
    Ne znam bas zasto, ali nekako sam od prvog reda ovog teksta ubedjen da ce i to posluziti u nekakvo uterivanje u red, unifikaciju i dopustanje iskazivanja samo preporucenog misljenja, jer kako je krenulo, svet velikom brzinom klizi u dosad nevidjeni fasizam i diktaturu.
  • laser

    14.05.2022 20:31
    Eto
    Eto, i to su zagadili.

    Pa dobro, ja sam odavno na Telegramu. Viber se potrosio.

  • milicica

    14.05.2022 16:28
    strasno
    Koristim mnogo aplikaciju ali ovo dno. Govor mrznje bice sve. Jednoumlje . Bahatost, bezobzirnost. EU POSTAJE RUPA MRZNJE A PEICAJU O NASOJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija