Mask preti odustajanjem od kupovine Tvitera zbog informacija o lažnim nalozima

Američki milijarder Ilon Mask, osnivač kompanija Tesla i Spejseks, zapretio je danas da neće realizovati ugovor o kupovini Tvitera, vredan 44 milijarde dolara.

On je optužio kompaniju da odbija da mu dostavi informacije o lažnim nalozima.

Advokati milijardera su pretnju uputili u pismu, danas poslatom Tviteru, u kojem se navodi da je Mask od 9. maja, mesec dana posle njegove ponude da kupi kompaniju, više puta tražio informacije kako bi mogao da proceni koliko je od 229 miliona naloga na Tviteru lažno.
U pismu advokati navode da je Tviter ponudio jedino da pruži detalje o svojim metodama testiranja i tvrde da je to jednako odbijanju Maskovog zahteva za dobijanje podataka.
 
Advokati navode da Mask veruje da se Tviter opire prodaji i da nastoji da osujeti njegova prava na informacije, definisana aprilskim sporazumom o preuzimanju firme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija