VIDEO: Tesla se zapalio tri nedelje nakon udesa... na otpadu...i to više puta...

Iako se često piše o požarima na električnim automobilima, to ne znači da će se oni češće zapaliti od dizelaša ili benzinaca.
Jednostavno, radi se o tome da ih je sve više na putevima, a i metode gašenja požara su drugačije.
Vatrogasci iz američkog Sakramenta nedavno su pozvani na prvo gašenje vatre na električnom automobilu. U plamenu je bio Tesla Model S, ali ne na putu, u garaži ili na punjaču, već na auto-otpadu.
Prema komentarima vatrogasaca, automobil se nekoliko puta ponovo zapalio tokom pokušaja gašenja požara. Vatrogasci su zatim iskopali jamu, u nju stavili Model S i napunili jamu vodom, čime su požar na kraju stavili pod kontrolu.
 
 
Pomenuti Model S je imao saobraćajnu nezgodu tri nedelje ranije i tada se nije zapalio.
 
Požar na vozilu je bukunuo tek dvadesetak dana kasnije, dok se automobil nalazio na otpadu.
 

Teme

Tesla
  • Nemanja

    22.06.2022 14:27
    @ pape
    Mobilni telefoni i ostala tehnika koja se u Srbiji prodaje pod brendom "Tesla" nema blage veze sa istoimenim proizvođačem automobila. U pitanju je najjeftinija kineska roba "no name" proizvođača kojoj se samo lupi žig/brend. Proveri malo, ne postoji nigde više u svetu.
    Inače, u Srbiju se uvozi posredstvom firme čiji je vlasnik jedan od malobrojnih vozača Tesla automobila u istoj ;)
  • pape

    22.06.2022 11:16
    ahahaha
    Pa meni se mobilni skoro upalio u džepu! Osetim da mi nešto prži butinu, a ono telefon. Tresnuo sam ga od pod. Posle toga je bio vreo još sat vremna. Pre toga sam ga dva puta slao u servis, zakucavao. Toliko o Tesli!
  • Nemanja

    22.06.2022 11:10
    @Zamenik zamenika
    Litijumske baterije se itekako recikliraju, štaviše, iste su otprilike najvredniji deo starog/pokvarenog uređaja koji se daje na reciklažu.
    Litijum je metal, a "potrošnja" istog u bateriji je proces koji se zove - oksidacija. Reciklaža predstavlja pretapanje i pročišćavanje istog od nakupljenih oksida. U principu, ista logika kao sa olovnim akumulatorima ili bilo kojim drugim "zarđalim" metalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija