Šetnju svemirom prekinula loša baterija u odelu kosmonauta

Ruski astronaut koji je danas bio na otvorenom u svemiru morao je da se pre vremena vrati u Međunarodnu svemirsku stanicu kada je napon baterije u njegovom svemirskom odelu iznenada pao.
Šetnju svemirom prekinula loša baterija u odelu kosmonauta
Foto: Pixabay
Ruska kontrola misije naredila je Olegu Artemjevu, komandiru stanice, da se brzo vrati u vazdušnu komoru kako bi mogao da priključi svoje odelo na napajanje.
Njegov partner u šetnji svemirom, Denis Matvejev ostao je napolju još oko sat vremena, pre nego što je i njemu naređeno da se vrati.
Matvejevljevo odelo je bilo u redu, ali ruska kontrola misije je skratila i njegovo vreme na otvorenom zbog pravila leta.
 
Kosmonauti su uspeli da instaliraju kamere na novu robotsku ruku pre nego što su se problemi pojavili.
 
Neki radovi na instalaciji robotske ruke ostali su nezavršeni.
  • Musk

    20.08.2022 10:42
    jel kineska
    baterija
  • Realista

    20.08.2022 09:47
    sećanje
    Možda bi trebalo da im vratimo one akumulatore za Migove u ovom sudbonosnom trenutku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija