Kinezi dobili prvu virtuelnu direktorku

Kineska gejming firma "NetDragon Websoft" nedavno je za izvršnu direktorku postavila virtuelnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom.
Kinezi dobili prvu virtuelnu direktorku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Virtuelna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice firme, "Fujian NetDragon Websoft".
Tang Yu će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja firme, a jedan od glavnih zadataka biće joj da obezbedi efikasniji sistem upravljanja rizicima. Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao informacioni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebalo da obezbedi kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju firme.
"Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gospođe Tang Yu predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i na kraju podstakli naš budući strateški rast", kažu u kompaniji.
 
"NetDragon Websoft" najavljuje da će nastaviti da širi algoritme koji stoje iza Tang Yu kako bi, kažu, "napravili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postepeno transformišemo u radnu zajednicu temeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata".
 
"NetDragon Websoft" jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. 
 
Firma želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za onlajn učenje i isporuči integrisana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvija sektor onlajn obrazovanja.
  • David

    10.09.2022 15:57
    4 revolucija
    Dobro došli u 4-tu industrijsku revoluciju ako niste spremni nema popravnog za čovečanstvo. Sviđalo se to nekom ili ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija