Francuska ulaže više od devet milijardi evra u svemirski program

Francuska se sprema da uloži više od devet milijardi evra u svemirski sektor u naredne tri godine, izjavila je francuska premijerka Elizabet Born na Međunarodnom astronautičkom kongresu u Parizu.
Francuska ulaže više od devet milijardi evra u svemirski program
Foto: Pixabay

"Francuska se sprema da uloži više od devet milijardi evra u svemirski sektor u naredne tri godine, za istraživanje i našu svemirsku industriju", rekla je premijerka na otvaranju kongresa koji će do četvrtka okupiti nekoliko hiljada predstavnika svetske svemirske zajednice.

Elizabet Born je dodala da je ta investicija deo svemirske strategije koju je u februaru predstavio predsednik Francuske Emanuel Makron.

Investicija uključuje i francuski budžet Evropskoj svemirskoj agenciji (ESA), a tačnom iznosu biće odlučeno u novembru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).