Poskupljuju i aplikacije na Ajfonu

Epl je obavestio svoje korisnike da će od narednog meseca podići cene aplikacija u svojoj "App Store" digitalnoj prodavnici u nekoliko država.
Poskupljuju i aplikacije na Ajfonu
Foto: Pixabay
Poskupljenje se odnosi na sve države koje koriste evro kao zvaničnu valutu, ali i na Poljsku, Švedsku, Čile, Egipat, Južnu Koreju, Japan i Maleziju i druge. Skok cena u Evropi se očekuje oko 10 odsto, u Južnoj Koreji oko 25 odsto, dok će u Japanu poskupljenje iznositi između 30 i 35 odsto.
Rojters navodi da će nove cene stupiti na snagu 5. oktobra i da se povećanje cena neće odnositi na pretplate.
"App Store" je, prema izveštajima, jedan od glavnih izvora prihoda za Epl. Kompanija je u junu prijavila prihode od servisa koji su premašili procene.
 
Ove promene će takođe odražavati nove propise za Epl u Vijetnamu za prikupljanje i uplatu važećih poreza, kao što su porez na dodatu vrednost (PDV) i porez na dobit preduzeća (CIT) po stopama od 5 odsto, dodala je kompanija.
 
Epl je početkom meseca predstavio i novu seriju Ajfona 14, u četiri verzije. Takođe je objavljen i novi iOS 16.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).