"Tesla" povlači milion vozila zbog problema s prozorima

Kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla" povlači skoro 1,1 milion vozila iz SAD jer se ispostavilo da prsti korisnika mogu da budu priklješteni prilikom zatvaranja prozora.
"Tesla" povlači milion vozila zbog problema s prozorima
Foto: Pixabay (ilustracija)

"Tesla" u dokumentima koje su objavile američke institucije nadležne za bezbednost navodi da je utvrđeno da sistem za automatsko zatvaranje prozora možda neće reagovati na odgovarajući način kada naiđe na prepreku.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja smatra da je to kršenje saveznih bezbednosnih standarda za električne prozore. 
 
U "Tesli" navode da će onlajn ažuriranje softvera rešiti problem.
Ovo se odnosi na određene modele limuzina proizvedenih od 2017. do 2022. i na neke SUV modele iz 2020. i 2021. godine.
 
Kompanija "Tesla" je ustanovila da problem postoji prilikom testiranja koje je obavljeno u avgustu. Vlasnici ovih automobila biće obavešteni pisanim putem od 15. novembra. Od 13. septembra softveri novih vozila ovih modela su unapređeni.
 
Prema navodima iz "Tesle", nije poznato da je neko povređen zbog ovog nedostatka.

Teme

Tesla
  • Dorica

    24.09.2022 21:51
    Da reaguje preCednik
    Odmah da se posalje zahtev americkoj privrednoj komori da ta kompanija promeni ime u Edison. Samo brukaju secanje i delo Nikole Tesle.
  • BlasteR

    24.09.2022 15:26
    Povlacenje
    Pa ne povlaci automobile, nego ce samo poslati update softvera. Ima na netu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija