Google dozvolio da društvena mreža Donalda Trampa postane deo Play Store-a

Truth Social je društvena mreža koja je u najvećoj meri podržana od strane bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, a sada je dostupna u Google Play Store prodavnici.
Dve strane su od kraja avgusta u konfliktu oko odobravanja aplikacije u okviru Googleove prodavnice. Google je navodno označio probleme sa moderacijom sadržaja u okviru aplikacije, uključujući fizičke pretnje i sadržaj koji poziva na nasilje.
Pre toga, Truth Social je još u februaru ove godine osvanuo na Apple App Storeu, dok su Android korisnici sve do sada morali da se oslanjaju na veb verziju servisa ili da aplikaciju preuzimaju sa strane.
Google u svojoj polisi privatnosti zahteva da aplikacije sa sadržajem koji generišu korisnici poštuju politiku koja sprečava nasilno ponašanje i pretnje, kao i mehanizme za primenu tih pravila.
 
Truth Social nije jedina aplikacija koja je od Googlea dobila dodatni nadzor zbog svoje politike. Jedna od njih je i aplikacija Parler, koja je iz istih razloga sa Play Storea povučena u januaru, ali je prošlog meseca vraćena.
  • Marko

    14.10.2022 18:08
    Sve za pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija