Tviter počeo naplatu: Za "plavu kvačicu" osam dolara mesečno

Tviter je pokrenuo uslugu pretplate za osam dolara mesečno koja uključuje dobijanje plave kvačice koju su do sada imali verifikovani nalozi.
Tviter počeo naplatu: Za "plavu kvačicu" osam dolara mesečno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tviter je saopštio da korisnici koji se registruju sada mogu dobiti plavu kvačicu pored svog imena, baš kao i poznate ličnosti, kompanije i političari koje već prate, preneo je AP.

Ova promena predstavlja kraj trenutnog Tviterovog sistema verifikacije, koji je bio pokrenut 2009. godine kako bi se sprečilo lažno predstavljanje naloga visokog profila kao što su nalozi poznatih ličnosti i političara, navodi AP.

Tviter je pre revizije sistema verifikacije imao oko 423.000 verifikovanih naloga, od kojih su mnogi bili nalozi novinara iz celog sveta koje je kompanija verifikovala bez obzira na to koliko pratilaca imaju.
 
Stručnjaci su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog narušavanja sistema verifikacije platforme koji je, iako nije bio savršen, pomagao da 238 miliona korisnika Tvitera dnevno mogu da utvrde da li su nalozi sa kojih dobijaju informacije autentični.
  • gradjaninX

    06.11.2022 13:48
    Verifikovali su oni ljude koji plate. Kad podneses zahtev za verifikaciju, tviter zaposleni ti posalje DM i trazi 5-10 hiljada dolara da ti da "overenje". Jedan od razloga zasto je sada $8 za sve. Tviter je (bio) leglo istomisljenika i cancel kulture. Banovali su sve koji ne razmisljaju kao glasna "vecina".
    Ovi otkazi, ovo je tek pocetak. Otpusteni sad placu jer su imali dobru platu, a nisu radili nista po ceo boziji dan. Sada ce to morati i na sudu da priznaju, svojom krivicom do koje su dosli sedeci u svom preduvanom plavom balonu punim kojestarija.
  • pera

    06.11.2022 13:48
    pucanj u nogu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija