Možete koristiti WhatsApp i kada nemate internet

WhatsApp je pokrenuo novu opciju kojom će ljudima omogućiti korišćenje ove aplikacije čak i kada nemaju pristup internetu.
Možete koristiti WhatsApp i kada nemate internet
Foto: Pixabay
Novi alat omogućuje korisnicima da ostanu na mreži koristeći proxy servere čak i kada im je ugašen ili na neki način blokiran internet.
Opcija stiže kao odgovor na gašenje interneta u nekim zemljama, uključujući Iran. Iz kompanije su poručili kako takvim potezima vlade "uskraćuju ljudska prava i onemogućuju ljudima hitnu pomoć". Zbog toga su u postavke WhatsAppa ugradili alat koji će u slučaju nestanka interneta omogućiti korisnicima da unesu naziv proxy servera i koriste ga za povezivanje s internetom.
Proxy serveri služiće kao alternativni pristup internetu kada su tradicionalne metode povezivanja i serveri isključeni ili onemogućeni, pružajući potrebnu vezu korisniku za veb stranicu ili uslugu kojoj želi da pristupi.
 
WhatsApp je primetio da su mnoge od njih postavili volonteri i organizacije širom sveta kako bi pomogli ljudima da "slobodno komuniciraju", a kompanija će takođe ponuditi smernice o tome kako postaviti proxy. Opcija bi trebalo da je dostupna u meniju postavki za sve koji koriste najnoviju verziju aplikacije.
 
"Povezivanje preko proxyja održava isti visok nivo privatnosti i sigurnosti koju pruža WhatsApp. Vaše privatne poruke i dalje će biti zaštićene end-to-end enkripcijom. Osigurali smo da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate i da nisu vidljive nikome drugom, čak ni proxy serverima, WhatsAppu ili Meti", saoptili su iz kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija