Youtube menja pravila kada su u pitanju psovke

Kreatori sadržaja kojima jezik nije jezik bez psovki imaju razloga da se raduju - Youtube menja pravila.
Youtube menja pravila kada su u pitanju psovke
Foto: Pixabay
Još je u novembru 2022. najavljeno da se menjaju odrednice u vezi sa tim koji snimci mogu da se monetizuju, a među izmenama su i one koje se tiču ružnih reči. 
Radi se o zanimljivom novom pravilu: oni sadržaji koji sadrže neku psovku u prvih osam sekundi neće moći da zarađuju, dok je nakon toga dozvoljen slobodniji jezik. Dakle, postalo je moguće da se zarađuje na reklamama koje se pojavljuju u videima čiji tvorci nisu jezički čistunci.
Izgleda da se novo pravilo primenjuje na sve sadržaje na Youtube platformi, što znači da se rehabilituju i oni videi koji su prethodno bili uskraćeni za zaradu od reklama. 
 
To se nije svima dopalo, budući da izmena znači i slobodu za govor mržnje i reči koje ne bi trebalo da se nađu u javnom prostoru.
 
Nakon brojnih pritužbi iz kompanije su obećali da će poraditi na tome.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija